Archives:

Gebedskring


In Efeze 6:19 vraagt Paulus vrijmoedig om voorbede voor zichzelf. Zo mag ook iedereen in de gemeente aan de gebedskring voorbede vragen voor zichzelf of voor anderen, geef het gewoon aan ons door! De gebedskring staat weer gepland op 25 januari om 20.00 uur in Rehoboth. Kees, Henk tel. 693743

Kerstzangavond (online te volgen)

 

 

 

Graag herinneren wij u aan de Kerstzangavond van zaterdag 18 december in onze kerk. Deze zal vanwege de  aangescherpte maatregelen uitsluitend via livestream te volgen zijn. Ondanks dat zijn we toch blij dat de avond op deze manier toch door kan gaan. De uitzending is live te volgen via Youtube en via Kerkdienstgemist.nl. Als u alvast wat meer wilt weten over de inhoud van het programma, dan kunt u terecht op de facebookpagina ConcertenhervormdWijk. 

Luister live mee via een van onderstaande kanalen:

Programma kerstzangavond 18 december 2021

Kerstzangavond 2021 Hervormd Wijk (bij Heusden) – YouTube Op a.s. zaterdagavond 18 december is er een online-Kerstzangavond vanuit de Hervormde kerk van Wijk. Aanvang 20:00 uur.
Hervormde Gemeente Wijk (bij Heusden) Grote Kerkstraat 26, Wijk en Aalburg Diensten: 9.30 en 18.30 uur kerkdienstgemist.nl

VakantieBijbelWeek

Logo VBW 2021 Hallo contact

In de aankomende herfstvakantie is het weer VakantieBijbelWeek. Zoals het er nu naar uitziet kan het dit jaar doorgaan!! Want wat waren wij vorig jaar, net als jullie, super teleurgesteld dat het op het laatste moment toch niet door kon gaan. Maar daarom hebben wij nu nog meer zin om jullie deze twee dagen te zien! Het thema is dit jaar HALLO CONTACT! We gaan deze dagen nadenken over hoe wij met God contact kunnen maken maar ook hoe God met ons contact kan krijgen.

Op maandag- en dinsdagochtend wachten wij jullie op een ludieke wijze op bij de ingang van het Willem van Oranje College, Perzikstraat 7 in Wijk en Aalburg. We beginnen om 9.30u en om 12.15u zal het weer afgelopen zijn. Beide dagen zullen we starten met gebed en gaan daarna zingen en kijken naar een schitterend mooi (en soms een beetje spannend) toneelspel met daarin een bijbelverhaal. Ook gaan we weer een themalied leren.

Op maandag gaan we iets moois maken als aandenken aan deze leuke ochtend. Dinsdag heeft groep 1 t/m 4 een spelochtend. Groep 5 t/m 8 gaat zich uitleven in het timmerdorp. Het thema van het timmerdorp zal op die dag bekend worden gemaakt, maar wij kunnen je zeggen dat tie echt héél leuk is!

Op DV dinsdag 26 oktober gaan we vanaf 18.30 uur een online bingo houden. Dit zal ongeveer een uurtje duren. Deze zal te zien zijn via de livestream van Hervormd Aalburg (www.youtube.com/hervormdaalburg)

Op DV zondag 31 oktober zal de VakantieBijbelWeek afgesloten worden. Deze afsluiting is in Rehoboth om 14u. Jullie worden van harte uitgenodigd om samen met je ouder(s) hierbij aanwezig te zijn.

Zet al deze data en tijden in je agenda en zorg dat je erbij bent! Wij zien uit naar jullie komst! Wij hebben er zin in! Groetjes van de stuurgroep.

Contactpersoon: Elsbeth Bouman (06 – 27 35 31 25)

Rommelmarkt

 

 

 

Zaterdag 9 oktober is er een rommelmarkt/actiedag. Dit jaar wordt de kerk opengesteld en is er vanuit de Evangelisatiecommissie een interessante Bijbelse kunstgeschiedenis-expositie georganiseerd. Deze is de gehele dag te bewonderen. Een expositie met werken van dominee Maliepaard, dominee de Ruijter, Gerrit Timermans en wijlen Kees Vos. Tevens wordt er ook tussendoor op het orgel gespeeld en levert de muziekgroep uit onze gemeente een bijdrage. De expositie duurt tot in de middag, zodat een ieder de gelegenheid heeft om rustig de expositie te bewonderen. Net na de rommelmarkt zal er een sing-in zijn. We hopen op een grote opkomst. Meer info volgt hierover volgt nog. Houdt deze datum alvast vrij in uw agenda!

 

Vrijwilligers rommelmarkt Voor de rommelmarkt/actiedag zoeken we nog mensen die graag iets willen bakken. Ook zoeken we vrijwilligers die willen helpen met de kramen opzetten en /of op de rommelmarkt willen staan.U kunt zich hiervoor opgeven bij Ada Bax, 06-50124364. Het actie-committee

Kledingbeurs

 

 

 

Op 25 september is er weer een kledingbeurs! Deze is van 9 uur tot 13 uur in Rehoboth. Dus kom uw/jouw kledingkast aanvullen voor het komende seizoen voor een leuk bedrag… We zoeken nog vrijwilligers die op donderdag 23 september willen helpen opzetten en op 25 september met de verkoop willen helpen. U kunt zich opgeven bij Geertrude Schouten, 06-53181936. We herinneren u er nog aan dat vrijdag a.s., 17 september, u nog goede, bruikbare kleding, schoenen, tassen en accessoires kunt inleveren van 19.00- 20.00 uur in Rehoboth.  De projectgroep

Bijbelkring

 

 

 

We willen dit seizoen de bijbelkring weer opstarten. Het afgelopen seizoen was dat niet mogelijk vanwege de corona-maatregelen. We komen samen in Rehoboth en wel op woensdag 22 september. We willen dit seizoen aan de hand van een bijbelstudie stilstaan bij de verschillende onderdelen van de wapenrusting van God, zoals de apostel Paulus daarover spreekt in Efeze 6. Het christenleven kent strijd: de geestelijke strijd in het geloof. Denk aan het woord van Jezus: ‘Strijd om in te gaan door de nauwe poort’. Denk aan het woord van de apostel Paulus: ‘Strijd de goede strijd van het geloof.’ Zo komen in Efeze 6 verschillende onderdelen van de wapenrusting aan de orde, zoals de gordel van de waarheid, het borstharnas van de gerechtigheid, het schild van het geloof, de helm van de zaligheid, het zwaard van de Geest enz. We beginnen volgende week met het eerste hoofdstuk (Efeze 6:10-13) over de geestelijke strijd (en de geestelijke boosheden in de lucht) en de noodzaak van bewapening. Een boekje is op te halen aan de pastorie (kosten 10 euro). We zien u graag weer op de bijbelkring. Ook ‘nieuwe’ gezichten zijn welkom. We beginnen om 19.45 uur en het is de bedoeling om 21.30 uur af te sluiten. Graag tot dan!

 

Startdag winterwerk

 

Zaterdag 18 september is de startdag van het winterwerk. Inmiddels stromen de aanmeldingen al aardig binnen, maar we hopen natuurlijk nog op meer aanmeldingen. Voor de vossenjacht zijn we nog op zoek naar vossen, dus als het u of jou leuk lijkt, meld je dan voor zaterdag 11 september aan bij Naomi van Rijswijk 06-19243286 naomivrijswijk2004@outlook.com. U bent uiteraard ook welkom om alleen te komen eten vanaf 17.00 uur. Vanaf 19.00 uur is er nog een mooie Sing-in in de kerk, waarbij de startdag zal worden afgesloten en we met elkaar mooie liederen willen zingen. We willen bij deze heel de gemeente van harte uitnodigen om op de startdag aanwezig te zijn. U kunt zich nog voor zaterdag 11 september aanmelden bij Naomi van Rijswijk of Annemarie van Wijk 06-51364965 annemarievanwijk9@gmail.com. We hopen op een gezellig dag met elkaar. Hartelijke groeten van de startdagcommissie

Evaluatie en start huiskringen

 

 

Op 23 september om 20.00 uur willen we in Rehoboth een avond hebben om de huiskringen te evalueren en met elkaar na te denken over opstart van eventuele nieuwe huiskringen voor het komende winterseizoen. We roepen iedereen op die het afgelopen seizoen heeft meegedraaid, of misschien van plan is om komend seizoen mee te gaan draaien, naar deze avond te komen. Kunt u deze avond niet, maar wilt u wel graag deelnemen komend seizoen, graag even berichtje naar de scriba scriba@hervormdwijk.nl, dan houden wij u op de hoogte van de opstart.