Brabantse Open Kerkendag – Doopexpositie Hervormde Kerk Wijk

Op 25 en 26 november wordt in Brabant een open kerkendag gehouden. www.openkerkenbrabant.nl  In dit kader zal ook de Hervormde Kerk van Wijk (Grote Kerkstraat 26 te Wijk en Aalburg) te bezichtigen zijn op zaterdag 25 november van 10.00 t/m ­­ca. 16.00 uur.  Tevens vindt er in de kerk een doopexpositie plaats. U kunt een kijkje nemen in oude doopboeken van de Hervormde gemeente Wijk, die teruggaan tot het jaar 1902. U kunt iets lezen over de betekenis van de doop en doopgebruiken en genieten van prachtige doopjurken die op diverse plaatsen in het kerkgebouw worden tentoongesteld. Ook zal het mooie orgel, dat in 1971 vervaardigd is door de fa. K.B. Blank uit Herwijnen, bespeelt worden. Diverse mensen staan u graag te woord om e.e.a. uit te leggen. Uiteraard onder het genot van een ‘bakje’ koffie!  Zondagmorgen 26 november zal er een doopdienst in de kerk van Wijk zijn! Dan zullen twee kinderen gedoopt worden. U bent welkom om daar getuige van te zijn! De kerk is iedere zondag open om 9.30 en 18.30 uur.