her-ingebruikname orgel Hervormd Wijk – vrijdag 22 maart

Wijks orgel weer in volle glorie hersteld
Presentatie Blank-orgel in Wijk en Aalburg

Het Blank-orgel in de Hervormde kerk van Wijk (bij Heusden) heeft de afgelopen maanden een grote onderhoudsbeurt gehad. Daarbij zijn alle pijpen uit het orgel geweest en schoongemaakt. Verschillende onderdelen waaronder de loden conducten zijn vervangen en de windbalgen opnieuw beleerd. Tot slot is het instrument weer teruggebracht in de oorspronkelijke Werckmeister-stemming. Tijdens de werkzaamheden was het orgel maar gedeeltelijk bespeelbaar.

Op D.V. vrijdagavond 22 maart is er een presentatie-avond waarbij dit schitterende orgel weer in volle glorie te horen zal zijn. De heer Gerrit de Jong van Van Rossum Orgelbouw vertelt iets over de verrichte werkzaamheden en geeft een blik achter de schermen. Adviseur en organist Cees van der Poel uit Hilversum demonstreert de verschillende orgelstemmen en begeleidt de samenzang. Na afloop is er gelegenheid om na te praten in gebouw Rehoboth (naast de kerk). Iedereen van harte welkom. Grote Kerkstraat 26, Wijk en Aalburg. Aanvang 20:00 uur. Duur ca 1 uur. Toegang gratis; collecte voor orgelfonds.

Zie ook: https://www.facebook.com/ConcertenhervormdWijk/